divendres, 25 de setembre del 2009

prima pizza al taglio.....






Desdejunar una pasta dolce i un got de latte amb vistes a Santa Croce és un luxe que ahir vaig poder degustar lentament només alçar-me del llit!

Caminant caminant arribàrem a la plaça i, en veure una cafeteria xicoteta, decidirem desdejunar allí (ja que els nostres armariets de casa estaven buits). Crec que en eixe moment encara no era conscient de que estava en Florència... ara ja vaig sent-ho.
Estan sent dies d'anar amunt i avall entregant papers, fent papers, merejant papers... papers i més papers que semblen no tenir fi però que la setmana que ve finiquitarem per a començar a viure sense estes marors

Ahir... després d'haver-me oblidat el dni a la maleta de mà i no haver-me pogut fer el dixós codice fiscale ni el mòbil, vaig degustar el meu primer trosset de pizza italiana. MMmmmmmmmmmmmmm quin plaeeeeeer! una pasta més bé grossiua però cruixenteta coberta de tomaca i mooolt de formatgee. La 4 formaggi va ser la primera... i és que els companys ja havien freqüentat el dia anterior eixe lloc.. el du un home arquitecte que es va clavar a pizzero molt simpàtic i atent amb nosaltres, és la canya eixe homenet.
Pots emportar-te-la o menjar-la allí i però nosaltres optàrem x la primera opció ja que haviem d'anar al Ikea a compra cosetes per a casa.

Entre les cosetes que ens enduguérem cap a via Bardi destaque tot allò que em vaig comprar per donar-li a la meua habitació un poquet de vida. I és que tinc uns llençols de mil colors a joc amb 2 coixina súper molludets. I a més una estoreta verdeta pistaxo i alguna coseta més de color jejej

Està sent un contacte amb tot, un fum de primeres sensacions. I és que anit, malgrat que estàvem morts i rebentats, anàrem al lloc on es reuneixen tots els estudiants: Santa Croce. Allí compràrem alguna cosa per beure i ens vam prendre uns cubatetes al so d'un italià animat que tocava amb la guitarra 19 días y 500 noches de Sabina mentre que un altre grup d'erasmus espanyols i nosaltres li féiem palmes.

Tot seguit, i després d'haver estat un bon ratet allí a la vora de l'església que corona la plaça, caminàrem un poc més per a arribar a Piazza Signoria i fer-nos unes fotetes en el David (la rèplica clar) que hi ha enmig de la plaça. I no podiem acabar la nit sense fer una paradeta al Duomo on les fotos tornaren a estar presents per immortalitzar moments de risa i burrereta.

Res més... després camí a casa passant pel Porcellino i el meu preciat Ponte Vecchio, que de matí està plenet de turistes curiosos de les joieries i per la nit, amb les llumetes i més calma, dóna una altra sensació.

A tot això, moment còmic al final de la vesprada quan haguèrem d'anar els companys de pis i jo a comprar en un supermercat que està quasibé a Pisa jajajajaj l'Esselunga.
I és que hem de fer transbord en bus i tot xa arribar. Allà que ens anàrem els tres xino xano, compràrem, i en tornar... tanxaaaan! el bus no passava, havien canviat la ruta.. però tot això ho descobrirem més tard, quan ja feia 30 minuts que caminàvem vora del riu avall... ja que acabàrem veient una nova parada del nº 6 on posava: termata sopressa! bravooo!! així que anàrem buscant parades del bus 6 sense perdre l'esperança però al final ens ressignàrem a anar carregats amb la compra i una caixa amb 24 llaunes de 0.5 litros de cervessa al coll fins a casa.
En fin... una anècdota més q contar.. anècdota que, amb tanta bolsa carregada, casi em costa la salut dels meus ditets.

Avui un matí de més papers (però ja tinc el codice fiscaleee i un mòbil italiàa ueeeee) i després primer dinar a casa: pasta amb tomaca i "atún"... ens ha sabut suculentíssimaa i més quan ha arribat acompanyada d'una siesta de 2 hores que ha segut glòriaa! jejeje

Ara esperant al company que falta! i esta nit... més Santa Croce!! que hi ha que aprofitar els "cubitos" de gel que fa 2 dies que fabriquem (no venen gel com ahí) i anar a veure que passa per l'altra part de riu!!


Rebe**